Caută
Close this search box.

Licitația ”Istoria Românilor”: celebrul portret medieval ”Mihai Viteazul” se vinde cu 2.500 de euro!

Celebrul portret al lui Mihai Viteazul, ascuns timp de aproape 250 de ani, descoperit de Nicolae Bălcescu împreună Alexandru Golescu în Biblioteca Regală din Paris, va fi scoasă la vânzare peste două săptămâni. Gravura, de o valoare excepţională, are ca preț de pornire 2.500 de euro, în cadrul licitației ”Istoria Românilor”.

Acestă lucrare este cea mai cunoscută reprezentare a lui Mihai Viteazul realizată în timpul vieţii sale de către Aegidus Sadeler II în 1601. Licitația mai cuprinde ceasul de buzunar ce a aparţinut lui Mihai Eminescu, cu dedicaţia ”Maestrului slovei”, din partea Junimiştilor cu preţul de pornire este de 5.000 de euro.

ceasul-de-buzunar-al-lui-mihai-eminescu

De asemenea, se scoate la licitație și ”Istoria revoluțiilor moderne din Valahia” (preţ de pornire: 8.000 de euro), de Anton-Maria del Chiaro, celebrul învățat Italian ce a servit lui Constantin Brâncoveanu de sfetnic și secretar (Veneţia, 1718). Aceasta conține, între altele, gravura originală a portretului lui Constantin Brâncoveanu și al copiilor săi, realizată de Alexander a’Via.

alexander-avia-portretul-lui-constantin-brancoveanu-si-al-fiilor-sai

 

Tot marți se va licita și o piesă extrem de rară de colecție filatelică: Timbrul Cap de Bour 108 de parale (1858). Însoțit de două certificate de autenticitate, timbrul are un preţ de pornire de 9.000 de euro.

timbrul-cap-de-bour-108-de-parale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri