Caută
Close this search box.

Lucian Bute scapă de suspendare: “A fost cea mai dificilă bătălie a carierei mele”

 

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, şi poate urca din nou în ring în 2017, relatează presa canadiană.

Boxerul român a afirmat pe contul său de Instagram că a fost „cea mai dificilă” bătălie a carierei sale.

„A fost cea mai dificilă bătălie a carierei mele, una care a lăsat răni adânci. Nu am căutat niciodată să am un avantaj incorect față de adversari și sunt mulțumit că autoritățile Districtului Columbia și WBC au examinat problema cu obiectivitate și au caracterizat drept neglijență folosirea unui supliment nutrițional contaminat”, a scris Lucian Bute pe rețeaua de socializare.

Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate. Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Bute şi-a bazat apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are acelaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.

Fostul campion mondial şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic, Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

„Voi continua să lupt pentru un box curat și pentru implementarea regulilor FDA în industria suplimentelor astfel ca situații de acest fel să fie evitate”, a adăugat pugilistul.

Potrivit Agerpres, Bute a mulțumit pentru sprijinul acordat de staff-ul său, din care fac parte managerul Chris Gănescu, antrenorii Howard și Otis Grant, promotorii Yvon Michel, Al Haymon, avocatul Howard Jacobs.

„E timpul să merg mai departe după luni de incertitudine și de luptă cu ideea că am fost acuzat de dopaj după egalul cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC World (la categoria supermijlocie, n. red.). Sunt mulțumit și ușurat pentru înțelegerea la care am ajuns săptămâna aceasta cu Comisia de box din Washington DC: voi face o donație de 50.000 de dolari programului WBC/WADA și accept cele șase luni de suspendare a licenței, retroactiv, începând cu 6 mai 2016”, a precizat Bute în postare.

Fostul campion mondial a subliniat că își va continua cariera și va urca în ring la începutul anului viitor.

„Intenționez să îmi continui cariera și să urc din nou în ring la începutul lui 2017. Am fost copleșit de dragostea și susținerea fanilor mei în timpul acestei afaceri. Vă mulțumesc din inimă”, a mai spus Lucian Bute.

Pugilistul în vârstă de 36 ani a fost campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie între 2007 şi 2012, perioadă în care şi-a apărat centura de nouă ori.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 prin KO), un meci egal şi trei înfrângeri în cariera profesionistă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri