Candidatul socialist la preşedinţia Bulgariei, Rumen Radev, a menţionat lupta anticorupţie din România drept un exemplu de succes în combaterea corupţiei, în condiţiile în care nivelul corupţiei în Bulgaria este unul ridicat, notează Novinite şi Reuters.

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist, care s-a clasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a promis că va susţine adoptarea unor măsuri de securitate sporite la frontiere pentru a preveni pătrunderea imigranţilor şi va milita pentru înăsprirea luptei anticorupţie, citând exemplul României, notează agenţia de ştiri Reuters.

„Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România, pentru a vedea cum arată o reformă reală a justiţiei. Voi invita reprezentanţi ai instituţiilor abilitate din România să vină în vizită şi să-şi împărtăşească experienţele,” a declarat joi Radev, cu ocazia unei dezbateri electorale cu contracandidata sa, Ţeţka Ţaceva, notează agenţia BTA.

„Peste două miliarde de euro au fost recuperaţi în România de pe urma acţiunilor anticorupţie. Creşterea economică este acolo de 4,2%,” a completat candidatul.

O victorie a lui Radev ar putea duce la o şi mai mare apropiere a Bulgariei faţă de Rusia şi ar cauza o perioadă de instabilitate politică la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov a anunţat că va demisiona în cazul înfrângerii lui Ţaceva.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria va avea loc pe data de 13 noiembrie.

43 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =