Caută
Close this search box.

Metrorex se laudă că suplimentează numărul de trenuri la orele de vârf

 

După mai multe sincope petrecute în ultimele săptămâni în traficul subteran, Metrorex se laudă că suplimentează numărul trenurilor la orele de vârf. Iată cum o stare de fapt normală se transform într-o ştire pompoasă, ca şi cum ideea ar fi genială.

Metrorex a suplimentat numărul de trenuri în circulaţie la orele de vârf, între 07:00 şi 09:00 şi între 17:00 şi 19:00, cu câte două trenuri pe magistralele 1 şi 3 şi cu un tren pe magistrala 2.

Astfel, pe magistrala 2 circulă 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de 3 minute, maximul posibil, din punct de vedere tehnic, în prezent, arată un comunicat al companiei. Pe magistrala 1 circulă 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare), iar pe magistrala 3 circulă 15 trenuri (2 trenuri suplimentare). La orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât şi pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi de 6 minute pe restul distanţei.

De la 1 decembrie vor intra în vigoare noi grafice de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3, pentru diminuarea intervalelor de circulaţie, astfel: 2 minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi 5 minute pe restul distanţei.

Compania va lua măsuri şi pentru îndrumarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces şi transport, către zonele de peron cu încărcare redusă, dar şi pentru limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgenţă.

Măsurile au fost adoptate ca urmare a aglomeraţiei repetate şi a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou. Şefii Metrorex n-au fost capabili să prevină înghesuiala pentru a evita seria de evenimente, deşi acest fenomen are loc cu rigurozitate în lunile de toamnă – iarnă – primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri