Caută
Close this search box.

Mii de americanii l-au contestat în stradă pe preşedintele-ales Donald Trump

 

Donald Trump are deja o primă situaţie de criză a mandatului şi nici nu a ajuns încă oficial la Casa Albă. Mii de americani au ieşit pe străzi să protesteze faţă de alegerea magnatului republican în fruntea Statelor Unite. Unii oameni s-au adunat chiar în faţa sediului preşedinţiei americane.

Demonstranţii au condamnat rasismul, demagogia şi discriminarea promovate de Donald Trump, pe care nu le consideră demne de un preşedinte.

Sute de oameni au protestat în faţa Turnului Trump din New York, acolo unde magnatul republican a avut sediul de campanie. Intrarea în clădire are în continuare blocată de camioane mari, ca mulţimea să nu se apropie.

Zeci de oameni s-au strâns aseară în faţa Casei Albe, ca să demonstreze împotriva preşedintelui-ales Donald Trump. Protestatarii au avut pancarte prin care condamnau rasismul, islamofobia şi alte declaraţii controversate ale magnatului republican. De asemenea, mulţi au venit cu lumânări.

În jur de 1000 de oameni s-au strâns şi în faţa unui hotel deţinut de Donald Trump în Chicago. Ei au strigat lozinci împotriva noului preşedinte-ales. Poliţia a închis circulaţia în zonă pentru a preveni eventuale incidente.

Sute de studenţi au demonstrat şi în statul Tennessee, unde peste 60 la sută dintre votanţi l-au ales pe Donald Trump.

De asemenea, sute de oameni s-au adunat în centrul orașului Seattle pentru a-și exprima nemulțumirea față de victoria lui Donald Trump în cursa prezidențială. Demonstrația protestatarilor a fost întreruptă de un incident armat.

Un bărbat a deschis focul și a rănit cinci persoane în apropiere de locul în care aveau loc proteste anti-Trump. Autoritățile au precizat că incidentul nu pare să fi avut legătură cu demonstrațiile anti-Trump ci bărbatul nemulțumit de o discuție cu mai mult persoane a început să tragă la întâmplare în mulțimea din fața lui.

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Philadelphia, Boston şi Portland, Oregon. Proteste mari au avut loc şi în San Francisco şi în Los Angeles, California, statul care contibuie cel mai mult la bugetul SUA. Manifestaţii au invocat “Calexit”, după modelul britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri