Caută
Close this search box.

Mii de profesori nu au primit salariile din luna octombrie

Peste 2000 de cadre didactice de la 90 de şcoli din Argeş nu şi-au primit încă salariile pe lunile octombrie şi noiembrie, susţine conducerea ISJ Argeş, situaţia fiind aceeaşi în multe dintre unităţile de învăţământ din ţară.

Conducerea ISJ Argeş susţine că profesorii nu au de ce să-şi facă griji, situaţia se va remedia curând, potrivit Mediafax.

„În fiecare an unităţile de învăţământ rămân fără bani de salarii. În lunile noiembrie, decembrie se primesc majoritatea salariilor numai din rectificare. În toată ţara se întâmplă acest lucru, nu numai în Argeş. În hotărârea de Guvern de miercurea trecută s-a făcut rectificare tocmai pentru plata salariilor profesorilor şi altor salarii pentru angajaţii din domeniul bugetar, asistenţilor sociali şi altor categorii care rămân fără gloanţe la finalul războiului, să spunem aşa.

Planificarea pentru salarii pentru noiembrie se referă la banii aferenţi lunii octombrie, iar planificarea aceasta, în funcţie de unitatea de învăţământ, că nu se pot duce toţi în aceeaşi zi la Trezorerie să-şi ceară drepturile, este începând cu data de 2 sau 3 a lunii respective, până pe data de 17. În contextul acesta, între 2 şi 17 trebuiau să-şi primească banii. Suntem în data de 28 şi săptămâna aceasta banii se vor vira.

Am primit deja de la bugetul ţării, prin hotărâre de rectificare, toate sumele necesare pentru a face plata. Acum nu mai sunt decât procedurile acelea. Intră banii în Trezorerie, de acolo merg în conturile beneficiarilor şi toată treaba asta durează puţin, cât este firesc să dureze”, susţine Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeş.

FOTO: ziaruldearges.ro

Astfel, precizează Tudosoiu, toţi profesorii o să-şi primească banii în cursul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri