Caută
Close this search box.

Militarul rănit în accidentul de la Cabana de instruire Cheia a murit

 

Caporalul Georgel Guță, rănit în accidentul din 9 noiembrie de la Cabana militară de instruire Cheia, a decedat joi la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, anunță Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

MApN reamintește că, în ziua accidentului, militarul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, în stare foarte gravă, cu arsuri de gradele III și IV pe aproximativ 90 la sută din suprafața corpului.

Pe 19 noiembrie militarul a fost transferat la Bruxelles cu un avion C-27J Spartan al Forțelor Aeriene Române, în condiții speciale, cu asistență medicală ultraspecializată.

Georgel Guță era necăsătorit, avea 31 de ani și era angajat al MApN din anul 2009.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale și colegii militarului prezintă condoleanțe și sunt alături de familia îndoliată”, se arată în comunicat, citat de Agerpres.

Pe 9 noiembrie, MApN informa că un militar a suferit un accident în timpul serviciului de pază, la Cabana militară de instruire Cheia.

„Accidentul a survenit pe timpul punerii în funcțiune a instalației de încălzire, procedura care intra în atribuțiile de serviciu ale militarului”, preciza MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri