Caută
Close this search box.

Mircea Băsescu rămâne în închisoare

 

Mircea Băsescu rămâne în închisoare după ce Tribunalul Constanța a admis, miercuri, cererea DNA prin care a fost atacată decizia favorabilă cu care Judecătoria Medgidia a soluționat solicitarea formulată de Mircea Băsescu pentru a beneficia de eliberarea condiționată, după efectuarea unei treimi din pedeapsa de patru ani de închisoare la care fusese condamnat.

În urma ședinței de judecată de marți, care a durat aproximativ 15 minute, judecătoarea Antoaneta Ardeleanu a decis să amâne cu 24 de ore decizia. La audieri, Mircea Băsescu a declarat că în trecut ar fi întreprins fapte pentru care a ajuns în atenția anchetatorilor și a susținut, totodată, că a avut un comportament exemplar pe timpul detenției, în penitenciar luând parte la activități educative. La rândul său, procurorul afirmase că nu sunt suficiente argumente și probe comportamentale care să ofere garanții că Mircea Băsescu și-a corectat atitudinea.

Un complet al Judecătoriei Medgidia s-a pronunțat pe 6 octombrie pentru admiterea cererii de eliberare condiționată formulată de Mircea Băsescu. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia acestuia.

La judecarea cererii de eliberare condiționată, magistrații au reținut că Mircea Băsescu, în vârstă de 62 de ani, a dat dovadă de bună purtare în penitenciar și a stat un an în arest preventiv și la domiciliu. De asemenea, el a executat patru luni de închisoare, după pronunțarea hotărârii definitive de condamnare de către Curtea de Apel Constanța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri