Caută
Close this search box.

Myanmar. Nervozitate în creștere, după ultimele explozii care au avut loc într-un supermarket

 

Într-un supermarket din Yangon, cel mai mare oraș din Myanmar, s-au auzit duminică seara patru explozii. Acestea au provocat pagube, dar fără să facă victime-morți sau răniți, a anunțat Ministerul Informațiilor din această țara, citat de cotidianul Indian Express.

Autoritățile au declanșat o anchetă și încearcă să stabilească cine se află în spatele exploziilor. La început s-a crezut că ar fi bombe artizanale, dar experții spun că e vorba despre explozii chimice.

Incidentul s-a produs într-o zonă rezidențială, la câțiva kilometri de centrul orașului, la nici o săptămână de la cele mai recente violențe care au pus armata chineză pe jar.

China a anunțat alarmă de nivel ridicat pentru forțele sale armate, după ce posturi de poliție și grăniceri din Myanmar au fost atacate de grupuri înarmate la sfârșitul săptămânii trecute, a informat agenția oficială de presă Xinhua, preluată de Reuters.

Trei grupuri au atacat simultan posturi de securitate la Muse și Kutkai, în nord-estul Myanmar, în apropiere de frontiera cu China. Din surse neprecizate, Xinhua a transmis că s-au înregistrat victime militare și civile, dar nu a furnizat alte detalii, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Pe site-ul de internet al ministerului apărării de la Beijing a fost postat un comunicat care face apel la calm și reținere, pentru a se evita escaladarea situației. Comunicatul precizează că „armata chineză este în stare de alertă de nivel ridicat și va lua măsurile necesare pentru apărarea suveranității și securității țării și pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor chinezi care trăiesc de-a lungul frontierei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri