Caută
Close this search box.

Noii bocanci ai armatei elvețiene sunt fabricaţi în România

FOTO: digi24.ro

Noii bocanci ai armatei elvețiene sunt produși într-o fabrică din România, unde angajații sunt plătiți cu salarii extrem de mici, de circa 300 de franci pe lună (aproximativ 1.200 de lei).

Dezvăluirea a fost făcută într-un reportaj difuzat recent în emisiunea „Rundschau” a postului de televiziune SRF.

„Recruții noii armate elvețiene au noi bocanci de luptă, făcuți în România. Dar cei care îi produc trebuie să se descurce cu un salariu al foamei”, se spune reportajul televiziunii elevețiene de limbă germană.

Aproape 80.000 de perechi de bocanci au fost deja comandați, iar alte 25.000 de perechi urmează să fie livrate la anul, potrivit digi24.ro. Livrarea bocancilor militari pentru noii recruți din armata elvețiană a fost încredințată firmei italiene AKU, a cărei fabrică se află în nordul României. Angajații sunt plătiți cu mai puțin de doi franci pe oră, adică circa 300 de franci pe lună, brut.

Chiar dacă această sumă corespunde salariului minim în România, muncitorii intervievați în reportajul difuzat de SRF povestesc că le e imposibil să-și întrețină familiile cu acești bani, fiind nevoiţi să apeleze la credite.

„Pentru că prețul la mâncare este mare, chiria costă aproape cât salariul lunar, iar benzina este relativ scumpă în România”, explică jurnaliștii elvețieni. Doi franci pe oră este mai puțin decât salariul minim în China, arată ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri