Caută
Close this search box.

O bătălie a lui Mihai Viteazul a fost studiată de extratereștri la Târgoviște, în anul 1595

Cetatea Domnească și catacombele ei sunt un obiectiv turistic care trebuie văzut neapărat. Mai ales că sutele de ani de istorie conțin și un amănunt mai puțin știut despre acest loc. Există o gravură de epocă care redă un OZN staționat peste cetatea Târgoviștei în octombrie 1595, în timpul unei bătălii purtate de Mihai Viteazul

cureadomneascatargovistemihaiviteazul

În ultimii 20 de ani, în special din anul 2000 încoace, armatele marilor puteri au desecretizat dosarele OZN. Primind „apă la moară”, speciliştii în domeniu, adică ufologii, au început să pună aceste date cap la cap. Una din concluzii este că apariţiile unor obiecte zburătoare neidentificate sunt menţionate în toată istoria omenirii. La noi, primele consemnări apar în secolul al XVI-lea (în Letopisetul Moldovenesc, un caz din 1517), una chiar desenată.

În data de 23 august 1595, oastea lui Mihai Viteazul s-a ciocnit cu turcii conduşi de Sinan Paşa la Călugăreni. Deşi raportul de forţe era net în favoarea otomanilor, Mihai a reuşit să le captureze tunurile şi un steag verde al profetului – o ruşine pe care turcii nu o mai păţiseră de pe vremea lui Ştefan cel Mare.
Oastea Ţării Româneşti a trebuit să se retragă imediat, în munţi, pentru a aştepta întăririle din Ardeal şi a reîncepe lupta. Între timp, Sinan a ocupat Bucureştiul şi cetatea Târgoviştei.
În luna octombrie, după ce a primit trupe noi, Mihai Viteazul i-a atacat pe otomani. El a împresurat cetatea Târgoviştei şi a cucerit-o în 18 octombrie.  Într-un raport militar despre acest eveniment, trimis principelui din Transilvania, se menţioneză că în seara de 15 octombrie, deci cu trei zile înainte, deasupra taberei creştine a apărut o mare cometă care a stat pe cer timp de o oră. Această informaţie a făcut vâlvă în Europa, fiind imortalizată, ulterior, de o gravură austrică datată 1665.
„Studiile contemporane au demonstrat că acel obiect strălucitor de pe cerul Tărgoviştei nu putea fi o cometă, deoarece aceste corpuri cereşti se văd zile în şir şi practic de pe tot globul, nu numai o oră şi dintr-un singur loc, iar astronomii vremii nu au consemnat nici un eveniment cosmic în acea perioadă.  Acest lucru ne face să declarăm că a fost vorba despre un obiect zburător neidentificat, adică OZN”, ne-a spus Dan Farcaş, doctor în matematici şi preşedinte al Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate din Bucureşti (ASFAN).

Extratereştrii făceau desene în lanurile de cereale şi în secolul al XVII-lea

diavolul-cositor

Un alt caz legat de fenomenologia OZN, consemnat în secolul la XVII-lea, se referă la desenele ciudate din lanurile de cereale. Despre aceste desene uriaşe, desfăşurate pe zeci de metri pătraţi, de o precizie uluitoare, fiecare făcut într-o singură noapte, a început să se vorbească abia după 1980. Ufologii au spus că sunt mesaje extraterestre, numite agroglife, care nu pot fi văzute în adevărata lor splendoare decât din avion, în timp ce oficialii spuneau că sunt  doar simple farse – fără să poată demonstra că un desen de asemenea dimensiuni şi complexitate poate fi făcut de mâna omului, într-o singură noapte, fără să observe nimeni.

În fine, agroglifele fotografiate în ultimii 30 de ani seamănă în mod straniu cu o reprezentare grafică numită „Diavolul Cositor”, apărută într-un ziar din Hertfordshire, Anglia, în anul 1678!
Este vorba despre povestea unui agricultor zgârcit care a refuzat să-i plătească pe cei ce îi coseau un lan de grâu, motivând că au lucrat prost şi că până şi Satana poate cosi mai bine. A doua zi a găsit toate lanurile de grâu pe care le mai avea, cosite după forme ciudate, care amintesc azi de desenele apărute în lanuri în ultimii ani. Desigur, la acea vreme agroglifele au fost puse pe seama Diavolului. „Asta înseamnă că şi la acea vreme apăreau desene nocturne în lanurile de cereale, iar oamenii le explicau cum puteau”, a adăugat Dan Farcaş.

„Fenomenul OZN este real şi este vechi de când lumea”
„Desecretizarea, din ultimii ani, a unor documente militare privind fenomenul OZN din Marea Britanie, Rusia, Statele Unite, Mexic, Spania sau Brazilia sugerează nişte concluzii. În primul rând se confirmă că problematica OZN este reală şi că nu periclitează specia noastră. De altfel, fenomenul este vechi de când lumea, fiind menţionat chiar şi în Vechiul Testament. De asemenea, se recunoaşte oficial că nici specialiştii celor mai avansate armate ale lumii nu au putut înţeleage ce este, concret, acest fenomen, motiv pentru care au pasat documentaţia, până de curând ultrasecretă, în tabăra ufologilor”, a mai spus Dan Farcaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri