Caută
Close this search box.

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani şi patru luni

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani şi patru luni în dosarul „Manhattan”, cauză în care era acuzat de înşelăciune şi delapidare prin intermediul unui grup de firme numit „Manhattan”, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.

„Aplică inculpatului Omar Hayssam pedeapsa cea mai grea de 13 ani şi 4 luni închisoare, sporită în mod succesiv, în condiţiile art. 34 alin.(1) lit. b) din Codul penal din 1969 cu 11 ani, inculpatul având în final de executat o pedeapsă de 24 de ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia instanţei.

Omar Hayssam a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la 13 ani şi patru luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de zece ani, pedepasa finală fiind de 23 de ani şi patru luni. La ultimul termen de la Curtea de Apel procurorii DIICOT au cerut un spor de pedepasă mai mare de zece ani, solicitare admisă de instanţă, sporul fiind de 11 ani.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de DIICOT în luna octombrie a anului 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, toţi fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare, prin intermediul unui grup de firme, numit „Manhattan”. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro au fost puse sub sechestru în acest dosar.

În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri