Caută
Close this search box.

OSCE face apel la retragerea imediată a armamentului greu de pe linia de demarcație din Ucraina

 

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa înregistrează în continuare multe încălcări ale armistițiului în sud-estul Ucrainei, a declarat miercuri trimisul special al OSCE la negocierile privind Ucraina, Martin Sajdik, citat de Xinhua.

Diplomatul a afirmat în fața presei, în Belarus, că majoritatea victimelor în rândul civililor și al combatanților din Ucraina au fost ucise de armamentul greu, care trebuie retras de pe linia de contact dintre trupele guvernamentale și separatiști, conform acordurilor de la Minsk.

Reprezentantul OSCE a adăugat că speră ca zilele următoare forțele să se separe la Stanița Luganskaia.

Negocierile de pace au continuat asupra așa-numitei „formule Steinmeier” privind alegerile locale în unele localități din regiunile Donețk și Lugansk, a mai spus Sajdik. Formula se referă la mecanismul de încheiere a ostilităților în estul Ucrainei propus de ministrul german de finanțe Frank-Walter Steinmeier.

Următoarea reuniune la Minsk a grupului trilateral de contact pentru Ucraina pe 7 decembrie, la o zi după reuniunea subgrupului pentru securitate. Un purtător de cuvânt al ministerului de externe a declarat că Belarus este dispusă să găzduiască în capitala sa și o eventuală întâlnire a miniștrilor de externe ai „cvartetului Normandia” — Rusia, Ucraina, Germania și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri