Caută
Close this search box.

Ploiești. Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, audiată la DNA

 

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a fost adusă cu mandat, marţi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, unde este audiată în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Întrebată de ce se află la DNA Ploieşti, Anei Maria Pătru a răspuns că nu ştie. De asemenea, întrebată de ce a încercat soţul ei să fugă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a răspuns că nu a încercat să fugă. Pătru a refuzat să răspundă la celelalte întrebări.

Procurorii DNA din Ploieşti au făcut, marţi, percheziţii la locuinţa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi la sediul instituţiei, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Conform surselor judiciare, percheziţiile au vizat contractele privind achiziţionarea unor softuri pentru alegeri. Surse judiciare au mai declarat că dosarul are legătură cu alegerile din ultimii, fiind vizat, în principal, turul de scrutin din anul 2009.

„În cursul dimineţii de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 4 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, din care o locaţie se află în incinta unei instituţii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice”, arăta DNA.

Faptele vizate în cauză ar fi fost comise în perioada 2008 -2015.

Soţul Anei Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, ar fi încercat să fugă cu probe în timpul percheziţiilor făcute la domiciliul acestuia din Râmnicu Vâlcea, fiind oprit de poliţişti, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate este vorba despre documente privind societatea pe care acesta a deţinut-o, în prezent radiată, actele fiind relevante pentru anchetă. Surse judiciare susţin că prin intermediul firmei respective, Ana Maria Pătru ar fi primit sume de bani.

Ana Maria Pătru este preşedintele Autorităţii Electorale Permanente din luna mai a anului 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri