Caută
Close this search box.

Prahova. Lector universitar trimis în judecată pentru mită

 

Un profesor de matematică din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești este cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a șapte (7) infracțiuni de luare de mită. Profesorul a primit de la 80 de studenți diverse sume bani totalizând aproximativ 45.000 lei și unele servicii pentru promovarea examenelor la diferite materii, printre care i-a pus să taie lemne sau să-i cosească iarba.

În data de 3 septembrie 2016, M.A.C. a acceptat de la un număr de 62 de studenți în anul I la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimiei din cadrul UPG Ploiești, promisiunea remiterii unor sume de bani cuprinse între 350 lei și 700 lei, totalizând suma de 38.500 lei, în vederea promovării examenelor de Matematică, algebră liniară, geometrie analitică și diferențială (aferent semestrului I) și Analiza matematică (aferent semestrului II) din sesiunea de restanțe din toamna 2016. La data de 05.09.2016, după susținerea examenului de restanță la Algebră liniară, geometrie analitică și diferențială, a pretins și primit, din suma acceptată inițial, suma de 17.150 lei, solicitând ca diferența de bani de 20.350 lei să-i fie remisă ulterior, în zilele de 6 sau 7 septembrie 2016, când urma să fie susținut examenul de restanță la Analiza matematică, se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

În plus au fost şi alte şpăgi, de la diferiţi studenţi, până ce studenţii au cedat şi s-au dus la poliţie, care a organizat un flagrant.

În sesiunea de vară a anului universitar 2015-2016 din luna iunie, M.A.C. a pretins de la 3 studenți, prestarea de munci casnice la reședința sa situată într-o comună din județul Prahova, în schimbul promovării examenului la disciplina Matematică, analiză matematică, din semestrul II, ulterior unul dintre studenți, deplasându-se la reședința acestuia unde i-a cosit iarba.

La data de 5 septembrie 2016, M.A.C. a prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – S.J.A Prahova. La momentul respectiv, M.A.C. a fost reținut și arestat preventiv pe 30 de zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri