Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei dă startul sărbătorilor de iarnă

Primarul General, Gabriela Firea, va da startul Sărbătorilor de Iarnă, joi, 1 decembrie, din Piața Constituției din Capitală, de unde se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători și îi invită toți bucureștenii atât la evenimentele devenie deja tradiție, cât și cele organizate în premieră, de Primăria Municipiului București, cu ocazia acestor sărbători.

“În premieră, în luna decembrie, Primaria Municipiului București organizează o serie de manifestări dedicate Sărbătorilor de Iarnă, în mai multe zone ale Capitalei: Piața Constituției, Centrul Istoric, Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Kiseleff și Parcul Tineretului sunt zonele care alcătuiesc harta evenimentelor de Sărbatori”, a declarat Gabriela Firea.

Devenit deja o tradiție a Capitalei, Târgul de Crăciun deschide oficial sezonul Sărbătorilor de Iarnă din Capitală. Organizat în acest an în Piața Constituției, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: Spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători, informează un comunicat de presă al PMB remis MagnaNews.

Târgul de Crăciun București are loc în perioada 1 – 30 decembrie 2016 și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 –22:00.

Cele peste 100 de căsuțe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătaria autohtonă, obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun. În acest an, căsuțele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun.

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă în perioada 1 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 și 17:00 –22:00 și reprezintă una dintre surprizele pregatite îndelung și așteptate cu nerăbdare de cei mici. Aici, într-un decor magic, toți copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi. De asemena, cei mici pot face cunoștință cu Pachețica, Prăjiturica, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moșului, care, prin joacă, află dorințele copiilor. Tot în acest spațiu se află și cutia poștală unde copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințele lor.

Tot în perioada 1 – 30 decembrie, între orele 10:00 – 22:00, părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber și trenuleț, toate cu intrare liberă.

Campania ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” continuă și în acest an. Vizitatorii pot dona jucării și cărți, care vor ajunge la copiii nevoiași, în speranța că sărbătorile acestora vor deveni mai frumoase.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole sustinute de ansambluri de datini si obiceiuri din diferite zone ale tarii, grupuri de copii, grupuri de colindatori, cantareti de muzica populara, artisti consacrati, trupe cunoscute si coruri celebre.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei este organizat anual de Primăria Municipiului București și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”. Acesta este locul de unde se aprind, în fiecare an, luminile de sărbătoare ale orașului, ce se întind pe un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Decorul de poveste este completat în fiecare an de prezența unui brad deosebit care va măsura anul acesta 25 m și va fi decorat cu mii de luminițe.

Pentru prima dată, Centrul Istoric se alătură zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă. Înveșmântat ca de sărbătoare, Centrul Vechi găzduiește în luna decembrie evenimentele: ALT.CRACIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Selari 13.

În decembrie, puteți experimenta preparate de sezon din bucătaria locală și internațională a barurilor și restaurantelor din Centrul Istoric, care-și vor întâmpina oaspeții cu mâncăruri și băuturi calde, completând atmosfera de sărbatoare din București.

Începand cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piața Universității va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă și de multe surprize menite să insuflețească kilometrul 0 al Capitalei. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste, în jurul unui brad înalt de 14 metri, plin de culoare și să savureze un pahar cu vin fiert și preparate delicioase.

În data de 17 decembrie, în Piața George Enescu, zona Ateneului Român, bucureștenii sunt așteptați la Târgul Atheneum Christmas Fairy.

Teatrul Ion Creangă organizează timp de cinci zile, între 16 și 20 decembrie, în Parcul Kiseleff, evenimentul „Crăciunul Copiilor”. Ajuns la cea de-a II-a ediție, evenimentul reunește spectacole de teatru, concerte de colinde și ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică și teatru de umbre sau sesiunile de meșterit decorașiuni. Intrarea este liberă.

Festivalul Fulgilor de Nea se desfășoară în Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai, în perioada 5-9 decembrie, între orele 10:00 – 19:00. Destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 14 ani, „Festivalul Fulgilor de Nea” vă așteaptă cu ateliere de creație și ateliere experimentale, spectacole de teatru interactiv și multe alte surprize!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri