Caută
Close this search box.

Procurorii spanioli îl vor pe Neymar în închisoare

 

Neymar, atacantul Barcelonei, a pierdut recursul în faţa Fiscului Brazilian şi este bun de plată, dar îl paşte şi închisoarea în Spania, pentru fraudarea a 45 de milioane de euro, sumă ascunsă din transferul jucătorului.

După ce a pățit-o Leo Messi, a venit și rândul coechipierului său din atacul Barcelonei, brazilianul Neymar. Jucătorul sosit de la Santos în 2013 a fost găsit vinovat de Fiscul din Rio de Janeiro de evaziune fiscală, drept pentru care a fost obligat la plata a 45 de milioane de euro (189 de milioane de reali) pentru a compensa impozitele neplătite de-a lungul anilor, scrie ”La Folha de Sao Paulo”.

Concret, Neymar este acuzat de faptul că a ”omis” să-și plătească impozitele către Fiscul brazilian. Neymar nu și-a plătit taxele corespunzătoare veniturilor de la Satnos, de la Barcelona și din contractele de sponsorizare cu Nike.

Messi, care a trecut printr-o situație similară, față de Fiscul din Barcelona, însă, a făcut pace cu instituțiile fiscale catalane tot așa, plătind 53 de milioane de euro pentru a stinge conflictul declanșat de neplata impozitelor.

Agentul lui Neymar şi clubul FC Barcelona ar fi ascuns suma reală de transfer a atacantului brazilian, care în realitate a fost de 85 milioane de euro. Procurorii spanioli cer pedeapsa cu închisoarea a fotbalistului, respectiv o condamnare de 5 ani, iar pentru agent şi şefii clubului câte 8 ani cu închisoarea. Însă comentatorii spun că jucătorul nu va primi mai mult de 2 ani închisoare. În Spania, însă, se face închisoare numai la o condamnare de 2 ani şi o zi. Aşadar sunt mari şanse ca fotbalistul să scape cu o înţelegere, aşa cum a reuşit şi Messi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri