Caută
Close this search box.

Procurorul general, despre posibila redeschidere a dosarului lui Băsescu: Cele două cauze trebuie reunite

Augustin Lazăr

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni, despre posibila redeschidere a dosarului fostului preşedinte Traian Băsescu că, în ipoteza în care dosarul va fi redeschis, cele două cauze trebuie reunite.

„Dacă există o faptă de spălare de bani, ea nu poate fi separată de o faptă de corupţie. Spălarea de bani poate rezulta dintr-o faptă de corupţie şi aceasta trebuie demonstrată. Cele două cauze trebuie reunite, în ipoteza în care se va redeschide dosarul, fiindca acea soluţie nu ar rezista unei verificări. Dosarele ar trebui reunite şi instrumentate împreună”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, citat de Mediafax.

Un procuror de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut conducerii instituţiei redeschiderea dosarului în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, era vizat pentru luare de mită şi înşelăciune, potrivit unor surse judiciare. Cauza a fost soluţionată cu neînceperea urmăririi penale în 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri