Caută
Close this search box.

Refuzul Belgiei de a primi o familie de sirieni, atrage amenzi de 4.000 euro pe zi

 

Ministrul belgian al Imigraţiei, Theo Francken, primeşte din partea unei instanţe o amendă zilnică de 4.000 de euro din cauza refuzului de aplicare a unui ordin judiciar pentru acordarea azilului unei familii de refugiaţi din Siria, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Olivier Stein, un avocat al unei familii de refugiaţi din oraşul sirian Alep, a declarat miercuri că o instanţă judecătorească din Belgia a decis de trei ori ca Belgia să ofere vize pentru doi părinţi sirieni şi doi copii cu vârste de 5 şi 8 ani.

Theo Francken, ministrul belgian al Imigraţiei, a refuzat să acorde vize solicitanţilor de azil din Siria. Amenda primită pentru refuzul de implementare a deciziei este de câte 1.000 de euro pe zi pentru fiecare dintre cei patru sirieni. Până acum, suma acumulată din amenzi este de 30.000 de euro.

„Intenţionăm să utilizăm toate mijloacele juridice posibile pentru contestarea acestui caz. S-a mers prea departe”, a declarat Theo Francken pentru postul RTBF.

La rândul său, avocatul susţine că familia fuge de război şi este interesată doar de găsirea unui loc în care să trăiască în siguranţă. „I-am oferit ministrului oportunitatea de a scăpa din această situaţie, să ofere vizele şi să nu mai primească amenda. Dar a refuzat. A ajuns într-o situaţie delicată. Îi obligă pe contribuabilii belgieni să plătească pentru că el nu oferă vizele”, susţine Stein.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri