Caută
Close this search box.

Republicanii britanici solicită abolirea monarhiei, din nou

 

O nouă campanie împotriva abolirii monarhiei britanice a fost înfiinţată de republicani după relevarea faptului că bugetul familiei regale, finanţat din fondurile contribuabilor, a fost mărit pentru a susţine finanţarea proiectului de renovare a Palatului Buckingham, informează The Guardian.

Guvernul a aprobat creşterea subvenţiilor regale pentru a acoperi o parte din costul de peste 400 de milioane de euro a proiectului de recondiţionare a Palatului Buckingham.

Finanţarea proiectului de renovare a fost aprobată de premierul britanic, cancelarul şi de trezorierul regal, care împreună administreză suma de bani care este oferită cheltuielilor familiei britanice, din fondurile publice.

Conform raportului ce solicita finanţarea renovării palatului, clădirea ”necesită renovarea masivă pentru a evita pericole reale ale unei catastrofe provocate de incendierea sau inundaţia acesteia”. O parte din instalaţiile termale, electrice şi de încălzire ale Palatului Buckingham nu au mai fost schimbate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Susţinătorii republicani ai campaniei de abolire a monarhiei au afirmat că această acţiune ”reprezintă o insultă supremă” şi solicită ca regina să fie privată de subvenţiile finanţate din banii contribuabililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri