Caută
Close this search box.

România coboară pe locul 39 în clasamentul FIFA

Naționala României a coborât cinci poziții față de luna trecut și ocupă locul 39 în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) dat publicității joi.

România a început anul pe locul 16, dar din martie a regresat aproape continuu — locul 19 (aprilie, mai), 22 (iunie), 24 (iulie), 25 (august), 32 (septembrie), 34 (octombrie), 39 (noiembrie).

Anul acesta, Echipa Națională de Fotbal a României a înregistrat 13 meciuri jucate, 3 victorii (doar unul într-un meci oficial), 5 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj 18-15.

Cea mai slabă clasare a tricolorilor în clasamentul FIFA a fost locul 56, în 2010 și 2011.

Cel mai mare salt în clasamentul publicat joi l-a înregistrat Armenia, adversara din preliminariile CM 2018, care a urcat 38 de locuri. Danemarca, altă adversară din campania menționată, a urcat patru locuri și e pe 46, Polonia se menține pe 15, iar Muntenegru și Kazahstan au coborât câte șapte locuri fiecare, fiind pe 63, respectiv 97.

Argentina este în continuare lider, urmată de Brazilia, care a urcat o treaptă în dauna Germaniei, campioana mondială en titre. Chile ocupă locul 4 în clasamentul FIFA iar Belgia se clasează pe locul 5.

Ultimul clasament din acest an va fi anunțat pe 22 decembrie.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri