Caută
Close this search box.

Șoc în SUA: Donald Trump câștigă 245 de electori, Hillary Clinton – 209

Candidatul republican Donald Trump câștigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 245 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidențiale din SUA, față de 209 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton.

Alegerile prezidențiale din SUA vor fi câștigate de candidatul care își asigură cel puțin 270 din cele 538 de voturi în Colegiul Electoral, iar ultimele rezultate parțiale, marți seara (miercuri dimineața, ora României) erau 223 pentru republicanul Donald Trump și 209 pentru democrata Hillary Clinton, potrivit AFP.

CNN îl credita pe Trump doar cu 216 electori asigurați. Șansele lui au crescut semnificativ după ce a câștigat, printre alte state, în Florida, unde rezultatul a fost multă vreme incert — ceea ce i-a adus 29 de voturi în Colegiu — și în Carolina de Nord, stat cheie reprezentat de 15 electori.

Candidatul republican i-a dat o lovitură dură lui Hillary Clinton câștigând, după Florida, și Carolina de Nord, state foarte disputate care i-au adus 44 de electori.

Rezultatele rămân încă incerte in Michigan și Wisconsin, două state-cheie pe care pronosticurile dinaintea scrutinului le atribuiau candidatei democrate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri