Caută
Close this search box.

Sprijin pentru firmele aflate în insolvenţă: CE propune ştergerea datoriilor

insolvenţă

Comisia Europeană a propus, marţi, un proiect de directivă privind insolvenţa, oferind companiilor flexibilitate în operaţiunile de restructurare şi posibilitatea ştergerii datoriilor într-un termen de trei ani, conform unui comunicat oficial transmis de Executivul Uniunii Europene.

„Vrem să ajutăm companiile să se restructrureze la timp, astfel încât să fie salvate locurile de muncă şi valoarea activelor. Vrem să le acordăm sprijin antreprenorilor care eşuează în efortul de a se redresa rapid, oferind posibilitatea de a îşi relua activităţile mai inteligent”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„În fiecare an, 200.000 de firme intră în faliment, generând pierderea a 1,7 milioane de locuri de muncă. Acest lucru ar putea fi evitat dacă am avea proceduri mai eficiente de insolvenţă şi restructurare. A venit momentul să le oferim antreprenorilor noi şanse de reluare a activităţilor de afaceri prin anularea datoriilor într-un termen de cel mult trei ani”, a explicat Věra Jourová, comisarul UE pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen.

Iniţiativa se înscrie în Planul de Acţiune pentru Uniunea Pieţelor de Capital şi în Strategia Pieţei Unice, având rolul de a elimina barierele importante în dezvoltarea pieţelor de capital în spaţiul UE prin oferirea stabilităţii legale investitorilor şi companiilor la nivel comunitar, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri