Caută
Close this search box.

Cod portocaliu: vânt puternic și vizibilitate sub 50 de metri

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, duminică dimineaţă, pe DN1-E60, la intrarea în localitatea Dumbrava din judeţul Cluj, unde două autocamioane au derapat din cauza zăpezii, precum şi pe DN67C Novaci – Rânca, unde s-a depus un strat subţire de zăpadă, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Adminstrația Națională de Meteorologie a instituit cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali și de Curbură.

anmh

În judeţul Cluj, traficul rutier a fost blocat duminică dimineaţă, pe DN1-E60, la kilometrul 506, la intrarea în localitatea Dumbrava, după ce două autocamioane au derapat din cauza zăpezii depuse pe carosabil. La ora transmiterii acestei ştiri, traficul a fost reluat pentru autoturisme, care circulă alternativ.

Şi în judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între km 22 şi 34 s-a depus un strat subţire de zăpadă şi se intervine cu două utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, în timp ce pe Valea Jiului (DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani) se semnalează precipitaţii sub formă de lapoviţă.

Accident în Hunedoara

În judeţul Hunedoara, traficul rutier a fost întrerupt pe DN7, la kilometrul 397, în localitatea Mintia, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori şi vijelii pentru 26 de judeţe din nordul, estul, vestul şi centrul ţării, valabilă de sâmbătă noapte până în acestă seară.

Potrivit avertizării cod galben, în regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Copaci doborâți de vânt, în București

Echipajele ISU au intervenit, între orele 22.16 şi 23.30, pentru 19 copaci doborâţi de furtună, dintre care 16 în Bucureşti şi trei în Ilfov, a precizat Daniel Vasile.

Cele mai multe intervenţii au fost pe străzi din Sectorul 3, printre care zona Dristor, bulevardul Nicolae Grigorescu şi bulevardul Theodor Pallady. Şi pe strada Mărgeanului, în Sectorul 5, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

De asemenea, Adminstrația Națională de Meteorologie a instituit cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei, astăzi, între orele 11,00 – 18,00.
La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri