Caută
Close this search box.

Un euroales român, aliatul oficial al lui Donald Trump din România!

trumpUn singur partid din România a fost invitat special, de mai bine de o săptămână, la sediul de campanie al noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Partidul Forța Națională, reprezentat de vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, Laurențiu Rebega, a fost invitat special la sediul de campanie al lui Donald Trump, fiind prezent în noaptea victoriei alături de noul președinte al Statelor Unite. Vă prezentăm, la cald, câteva dintre impresiile europarlamentarului român:

România și alegerile din SUA Donald Trump a câștigat în cursa pentru Casa Albă și va fi al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Victoria sa a fost dobândită de o manieră categorică, fiind recunoscută încă înainte de terminarea numărării voturilor, de candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton. Desigur, învingătorul merită felicitări și toate gândurile noastre trebuie să se îndrepte, acum, spre viitor. Am trăit experiența câtorva zile electorale fierbinți în Statele Unite și am avut privilegiul de a fi invitat la sediul de campanie al candidatului republican, chiar în ziua votului. În acest răstimp, ca politician și ca patriot român, am învățat extraordinar de multe despre cum se face politica într-o mare democrație. Pe scurt, se impun câteva observații: 

9804030

1. Victoria lui Donald Trump nu a fost deloc o surpriză în America! Dimpotrivă, tendința din ultimele două-trei săptămâni arăta clar o deplasare a indecișilor în favoarea candidatului republican. Pentru mine, adevărata surpriză a fost faptul că presa din România a publicat aproape exclusiv sondaje și opinii favorabile lui Hillary Clinton.

2. ‘Surpriza’ a fost doar pentru cei care nu cunosc America profundă. Am înțeles abia aici, în SUA, că mandatele lui Barack Obama și promisiunile lui Hillary Clinton au ignorat tocmai segmentul cel mai larg al electoratului american, omul mijlociu, a cărui viață s-a înrăutățit în ultimii ani. Mai mult, promisiunile politice ale doamnei Clinton au fost făcute în sprijinul multinaționalelor și bancherilor de pe Wall Street, adică în sprijinul bogaților ascunși la vârful complexului financiar-industrial. Americanii simpli au înțeles că îmbogățirea multinaționalelor nu are nicio legătură cu prosperitatea Americii.

3. Poate că votul americanilor a fost, în mare măsură, un vot negativ, împotriva elitelor, a multinaționalelor și a birocrației. Dar, pe de altă parte, a fost un vot pentru apropierea de interesele și înțelegerea cetățenilor și trebuie să înțelegem cu toții, și în Europa, și în România, că oamenii nu se hrănesc cu indici bursieri și nu sunt mobilizați de texte scrise de avocați chițibușari.

4. Am văzut, în fugă, câteva reacții din România, în urma votului american. Sunt reacții deplorabile și ele denotă apartenența clasei politice de la noi la un mod de gândire fanariot și provincial. Este fluturată, mai ales, o așa-numită amenințare a ‘populismului’. Foarte mulți dintre comentatorii români consideră ca ‘populism’ iubirea de patrie, atașamentul față de valorile tradiționale și creștine, dorința de a avea o economie sănătoasă, bazată pe capitalul, munca și resursele naționale. Pentru acești comentatori, lideri și formatori de opinie, toate aceste lucruri sunt rele! Iată că America, țara democrației, oferă o lecție: aceste trăsături nu numai că nu sunt ‘rele’, ci ele reprezintă adevăratele valori ale unei societăți umaniste. Alegerile din 2016, din SUA vor marca, într-adevăr istoria lumii, dar sunt convins că schimbarea va fi în sensul întoarcerii către oameni și către valorile perene ale umanității.

 

Un răspuns

  1. In Romania este nevoie de partide NATIONALISTE. ” Forta Nationala” este un exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri