Caută
Close this search box.

Un român a inventat husa care îţi încarcă telefonul

Răzvan Mărcuş are 24 de de ani. A făcut o invenţie colosală: husa care-ţi încarcă telefonul oriunde te-ai afla. Tânărul este însă foarte dezamăgit şi s-a gândit serios să plece din ţară când a văzut că invenţia sa rămâne doar pe hârtie.

A lucrat timp de patru ani la o soluţie în acest sens, încă din timpul studenţiei. A lipit toate piesele cu mâna lui şi a reuşit să facă un prototip care funcţionează: autonomia telefonului mobil devine de 100%.

“Am pornit de la o idee şi am fost curios ce va ieşi. Oricui i s-a întâmplat să rămână fără baterie la telefon. Mai ales după apariţia smartphone-urilor, care au un consum mare de energie din cauza procesoarelor performante, a ecranelor mari şi multe altele”, ne-a povestit tânărul inventator.

“Husa funcţionează cu ajutorul unui microgenerator, montat în husă, şi încarcă bateria telefonului prin regenerarea energiei eliberate de temperatură, lumină, sunet sau chiar de semnalele GSM, GPS sau Wi-Fi”, a explicat Răzvan Mărcuş, inventator premiat la mai multe saloane internaţionale de inventică, potrivit click.ro. Husa a fost numită ArKase. Proiectul a început în urmă cu peste patru ani, iar inventatorul a investit peste 15.000 de euro. Husa este din plastic şi ar putea fi disponibilă pentru o gamă largă de telefoane. Preţul unei huse a fost estimat la 150 de euro, dar până acum nici o companie de telefonie, nici un producător român sau străin nu a arătat interes pentru această invenţie.

”Foarte multă lume m-a întrebat când poate să cumpere husa şi eu le spuneam că la toamnă… În realitate, nu am reuşit. O companie mi-a spus să le dau prototipul fără nici un contract, să îl încerce, şi după ceva timp îmi va spune dacă vor cumpăra patentul. Alţii mi-au spus că vor analiza şi îmi vor răspunde, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Sunt dezamăgit şi nu vă ascund că am vrut să plec din ţară să îmi încerc norocul în lume. M-am răzgândit pentru moment, pentru că am mai multe proiecte în lucru la care am găsit deja soluţiile”, spune, dezamăgit, Răzvan Mărcuş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri