Caută
Close this search box.

Un român va negocia bugetul Uniunii Europene pe 2018

Siegfried MURESAN

Un român a fost desemnat de Comisia pentru bugete a Parlamentului European drept raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene din 2018.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan este astfel primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European și a lucrat, anul acesta, ca raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), la proiectul de buget UE pentru 2017.

„Este o sarcină deosebit de importantă și dificilă să negociezi un buget de 155 – 160 de miliarde de euro, dar o voi face cu mare responsabilitate. Este foarte important să existe continuitate și să finanțăm în continuare prioritățile de creștere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiții în infrastructură, cercetare, inovare, locuri de muncă pentru tineri, dar și întărirea securității cetățenilor europeni.

Vreau ca 2018 sa fie anul in care România va absorbi foarte multe fonduri europene. Pentru aceasta, eu voi pune la dispoziție banii necesari în bugetul UE pentru a efectua plățile la timp către investițiile în domeniile importante ale României: pentru coeziune, pentru proiecte de infrastructură, pentru construcția de autostrăzi. Dar trebuie și Guvernul României să își facă treaba și să absoarbă acești bani”, a spus Siegfried Mureșan, citat de profit.ro.

FOTO: caleaeuropeana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri