Caută
Close this search box.

Un submarin pe Dâmboviţa

Autorităţile au fost sesizate că pe luciul de cositor al Dâmboviţei s-a ivit un obiect ciudat, care i-a făcut pe micii pescari s-o ia la goană chirăind. Gospodinele şi-au pipăit sacoşele, sperând că apa le aduce o conservă miraculoasă, ori, mai ştii, chiar un purcel. Pensionarii şi-au dat cu părerea că este o sticlă conţinând un talon de la un pensionar din secolul trecut, din Galapagos. Restul cetăţenilor s-au arătat convinşi că-i vorba despre o nouă taxă, care dă târcoale şi care, când va reuşi să urce pe mal, va face prăpăd.

De obiecte ciudate, capitala, orașele ţării noastre şi chiar ţara întreagă nu duc lipsă. Unele vin din Occident fără instrucţiuni şi până li se găseşte un rost zac pe unde apucă. Despre altele se ştia odinioară la ce folosesc, dar prin neutilizare îndelungată au fost uitate: banii, vacanţele, casele, petrecerile, buna dispoziţie.

Autorităţile au încercat să pescuiască din Dâmboviţa obiectul ciudat, care zigzaga rapid. Autorităţile astea erau două: un agent şi o agentă. Fiind puternice, au reuşit să tragă obiectul din apă, constatând că, de fapt, este vorba despre periscopul unui mic submarin, de două locuri, în care se adăpostise o familie de patru persoane. Locuiesc alţii în condiţii şi mai proaste în Bucureşti.

Vederea celor doi soţi şi doi copii nu a impresionat pe nimeni. Nici măcar pe agent, că doar nu dăduse peste căpitanul Nemo, să-i respecte gradul. În timp ce agentul a rămas să păzească submarinul şi să se uite prin periscop la femeile dezbrăcate de pe stăvilarul Ciurel, agenta a escortat echipajul la secţie, pentru interogatoriu şi măsuri.

Multe alte secţii raportaseră apariţia unor periscoape pe lacurile Capitalei, ba chiar şi din sifonul unei chiuvete. S-a dovedit că numeroase familii au ales această modalitate de evitare a valurilor de scumpiri, a potopului de hoții și uraganului de scandaluri, hotărând să mai iasă la suprafaţă abia când fundul mărilor va deveni un lanţ muntos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri