Numeroşi români au ales pentru minivacanţa de 1 decembrie destinaţii din staţiunile montane şi balneare, precum şi turismul rural, 80-90% din pensiunile rurale fiind deja ocupate.

Alţii optează pentru city break-uri în Europa, cei mai mulţi fiind interesaţi de Viena, Praga, Amsterdam, Paris, Budapesta, Barcelona şi Roma, unde volumul de pachete vândute a crescut cu peste 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, există o cerere pentru staţiuni montane din Austria şi Bulgaria, precum şi pentru circuite ale pieţelor de Crăciun, cu autocarul sau cu avionul, spun specialiştii şi agenţiile de turism consultate de News.ro.

Media tarifelor pentru minisejurul de 1 decembrie este de 100 de euro de persoană pentru România, respectiv de 250 de euro de persoană pentru pachetele turistice externe, a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Pe 1 decembrie, majoritatea pieţelor de Crăciun din Europa vor fi deja deschise, pe lângă clasicele city break-uri, unele agenţii de turism organizând circuite cu autocarul. Cele mai solicitate oraşe cu pieţe de Crăciun sunt Budapesta, Praga, Bratislava, Viena, Dresda, Cracovia, Frankfurt, Munchen, Berlin. De asemenea, Sibiu şi Braşov au început, la rândul lor, să fie solicitate pentru pieţele de Crăciun”, a declarat Bădulescu.

Minivacanţa de 1 decembrie constituie astfel o predeschidere a sezonului, dând tonul vacanţelor de sărbători şi de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =