Caută
Close this search box.

Willy Schuster, cunoscutul gospodar de la Bio Moşna, a intrat în politică

 

Cunoscutul eco-agricultor din Sibiu, Willy Schuster, s-a hotărât să încerce şi scaunul de senator. Recent a aderat la USR şi figurează pe locul 2 pe lista pentru Senat din partea sibienilor. Schuster s-a născut la oraș, dar se recomandă țăran. A învățat agricultură bio în Elveția și America și o practică în gospodăria familiei lui din Moșna, județul Sibiu. După 1989, a locuit în Germania, dar a revenit cu căţel şi cu purcel în ţară şi s-a stabilit la Moşna unde a construit o adevărată gospodărie ecologică.

Mesajul său e acelaşi de când a revenit în ţară şi s-a apucat de agricultura bio, şi de pe când se lupta cu angajaţii şi cablurile celor de la Prospecţiuni SA, care doreau să exploreze gazele de şist din satul său, şi acum, când iată, încearcă politica.

“Sunt un țăran, gospodar ecologic și ca urmare voi milita pentru:

1) Recunoașterea multifuncționalității gospodăriei țărănești.

2) Înregistrarea profesiei de țăran în COR.

3) Suveranitate alimentară și lanțuri scurte de aprovizionare cu alimente, hrană și alte produse agricole pentru populație.

4) Legalizarea semințelor tradiționale/locale, soiurilor și raselor autohtone și țărănești.

5) Economia circulară, etelarea energiilor regenerabile și „zero waste”.

6) Salvarea gospodăriilor țărănești și sustenabile din România.

7) Promovarea orașelor în tranziție, a grădinăritului urban și a comunităților sustenabile.

8) Promovarea agriculturii ecologice.

9) Interzicerea organismelor modificate genetic (GMO) în cultură deschisă, chiar și experimentală.

10) O mai bună conștientizare a populației asupra efectului activităților economice asupra mediului înconjurător și a sănătății omului”

Atât scrie pe pagina sa personal de pe Facebook despre politică. Un comentator l-a întrebat care este poziţia sa faţă de “autonomia Transilvaniei”, şi răspunsul a fost direct: “Nu îmi este prioritară. Oricum nu sunt de acord cu cei care spun că noi cotizăm prea mult iar alte regiuni profită. Eu sunt de acord cu o anumită autonomie administrativă locală, care oricum este deja prevăzută de lege, trebuie doar aplicată mai în favoarea comunităților. Sunt foarte împotriva dezbinării. Suntem tari așa, ca o națiune mare, cu toate etniile și regiunile istorice. M-aș bucura mult dacă s-ar unii și Basarabia cu Țara!”.

Până acum pare cel mai simplu şi onest mesaj politic prezentat din partea candidaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri