Caută
Close this search box.

Zăpadă de 80 centimetri la Parâng: 20 de copii din tabără, „evacuați pe jos”

Cei 20 de copii care se aflau într-o tabără la munte și au rămas blocați, din cauza zăpezii, în Parâng au fost coborâți de salvamontiști și de jandarmii montani pe jos, deoarece alimentarea cu energie electrică funcționează cu intermitențe. Inițial, copiii ar fi trebuit coborâți cu telescaunul, dar salvamontiștii nu au vrut să riște oprirea instalației de transport pe cablu și au organizat transportul pe jos.

Copiii vor fi preluați de autoturisme în zona de îmbarcare a telescaunului, până la care drumul județean care ajunge în Petroșani este practicabil. De asemenea, mai multe persoane care au urcat la cabanele din zona Rusu ca să admire peisajul de iarnă  au dificultăți în a se întoarce în oraș, din cauza troienelor formate de vânt pe drum. În plus, ei nici nu sunt echipați corespunzător pentru condițiile meteo dificile din această perioadă.
Salvamontiștii le recomandă turiştilor care intenţionează să ajungă  la munte să se echipeze în mod adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care pot deveni periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri