Caută
Close this search box.

Câteva sute de muncitori ai uzinei Dacia au protestat astăzi din cauza condiţiilor de transport

Câteva sute de muncitori ai uzinei Dacia Renault de la Mioveni au protestat, vineri dimineaţă, faţă de condiţiile în care sunt transportaţi către şi dinspre locul de muncă, protestul având loc după ce în ultima perioadă mijloace de transport ale firmei care are contract cu fabrica au fost implicate în două accidente rutiere, mai mulţi muncitori fiind răniţi.

Angajaţi ai fabricii de la Mioveni care au ieşit din schimbul al treilea, dar şi colegi ai acestora care intrau în primul schimb s-au adunat astăzi de dimineaţă în faţa uzinei, participând la un protest al cărui scop a fost de a atrage atenţia faţă de condiţiile de transport.

Nemulţumirile oamenilor au legătură cu faptul că în ultimele săptămâni autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor către şi dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate în accidente rutiere în care mai mulţi muncitori au fost răniţi.

”Protestul de azi e pe tema faptului că administraţia a făcut contracte cu firme care nu asigură securitatea în transportul de acasă la muncă şi invers. Oamenilor le e temă să se urce în autobuzele care îi transportă“, a declarat liderul sindical Ion Iordache, pentru Digi 24.

Protestul a început în jurul orei 7.00 şi a durat o oră.

Cel mai recent accident s-a produs în 25 noiembrie, pe o stradă din Piteşti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz în care se aflau tot angajaţi ai uzinei de la Mioveni. În urma accidentului, 18 persoane au fost rănite. Muncitorii au relatat că accidentul s-a produs după ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri