Caută
Close this search box.

Un mare producător susţine că a descoperit metoda prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%

Un mare producător elveţian susţine că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%.

Nestle susţine că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea şi va începe să folosească metoda din 2018.

Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru păcăleşte papilele gustative, iar efectul este de creştere a senzaţiei de dulce, potrivit BBC, citat de Mediafax.

FOTO: aimgroup.ro

Cantitatea de zahăr din ciocolată variază în funcţie de brand. Ciocolata cu lapte are, în mod obişnuit 50% zahăr şi o parte din el vine din lapte. Ciocolata albă poate avea până la 60% zahăr, iar cea neagră, până în 40% sau chiar deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri