Caută
Close this search box.

Jeremy Clarkson îi jigneşte din nou pe românii din Marea Britanie: Le dau de muncă, demnitate

jeremy clarkson

Controversatul star TV Jeremy Clarkson, fosta gazdă a emisiunii Top Gear, a stârnit un nou scandal în ultimul episod al emisiunii pe care o moderează acum, The Grand Tour, difuzată pe online pe Amazon Prime.

Acesta se foloseşte de un român pe care îl pune să pedaleze la un vehicul „fără şofer”, improvizat dintr-o jumătate de fosă septică şi un fotoliu, în ceea ce Clarkson numeşte muncă de „sclav feudal”. Gestul vedetei a fost catalogat drept „lipsit de bun gust” de către organizaţiile care militează pentru drepturile imigranţilor. La scurt timp, a venit şi reacţia Ambasadei României la Londra, ambasadorul Dan Mihalache arătând că gestul este un „derapaj regretabil” bazat pe „stereotipuri fascistoide”.

În timpul emisiunii, Clarkson a criticat maşina care se conduce singură de la Google şi a adus în platou un vehicul manevrat cu telefonul mobil construită chiar de el dintr-o jumătate de fosă septică şi un fotoliu. În momentul în care ceilalţi doi prezentatori au vrut să vadă ce se află sub capotă, au descoperit un bărbat care pedala şi făcea manevrele în funcţie de ceea ce spunea realizatorul.

„O, Doamne. Este un om acolo înăuntru!”, a murmurat Richard Hammond. „Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor nou veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice ca să le ia locurile de muncă oamenilor. Asta (maşina construită de Clarkson) le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, le-a răspuns Clarkson colegilor săi. „Ingineria britanică, doamnelor şi domnilor, cu piese româneşti”, a încheiat starul TV, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri