Caută
Close this search box.

Ninsoare cu tunete și fulgere la Sibiu, Braşov, Cluj. Care este explicația meteorologilor

Ninsoarea abundentă care a cuprins centrul municipiului Sibiu în după-amiaza zilei de vineri a fost însoțită și de câteva fulgere, urmate de tunete, fenomen extrem de rar în timpul iernii.

Tunetele care au însoțit ninsoarea care a acoperit centrul Sibiului în jurul orei 14.00 au fost auzite de numeroși sibieni care au semnalat aceleași fenomene.

”Tocmai începuse vijelia puternică. Am văzut două fulgere puternice, ca vara atunci când plouă cu furtună. Erau la 20 – 30 de secunde unul de altul. Am mai auzit și trei tunete mai apoi”, povestește unul din sibienii uimiți de ceea ce a văzut.

Aparatura stației meteo de la Sibiu nu a înregistrat, însă, aceste fenomene, care sunt extrem de rare. Însă meteorologii sibieni au o explicație pentru aceste tunete auzite de mai mulți sibieni.

”Este un fenomen rar, într-adevăr. Din toată Transilvania, în Sibiu a fost cel mai cald: la un moment dat erau șase grade. Apoi a intervenit o variație foarte rapidă în schimbarea maselor de aer, petrecută în decurs de aproximativ două ore. A venit o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată și normal că atmosfera s-a încărcat electric”, au explicat meteorologii pentru turnulsfatului.ro.

„La Cluj ninge cu tunete şi fulgere. Aţi mai văzut aşa ceva?”,  „Furtună de zăpadă cu tunete la Sibiu”, „La Brașov ninge viscolit,vizibilitate sub 100 m, cu TUNETE”, au scris oamenii pe Facebook.

FOTO: hunedoaralibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri