Caută
Close this search box.

Arad. Elevi cu geci şi mănuşi la ore, în clase cu 6 şi 19 grade Celsius

 

Circa două sute de elevi de la şcoala generală din localitatea Sâmbăteni, comuna Păuliş, judeţul Arad, suferă de frig la şcoală, ei purtând şi la ore geci şi mănuşi, în condiţiile în care temperaturile în clase sunt cuprinse între 6 şi 19 grade Celsius.

„De dimineaţă, la prima oră, când s-a verificat de către profesorul de seriviciu temperatura în sălile de clasă, ea a fost cuprinsă între 6 şi 14 grade C la etaj, la parter este destul de bine, 17-19 grade C, poate peste zi a mai crescut cu un grad, dar nu mai mult. Copiii stau îmbrăcaţi, nu toţi stau cu mănuşi, depinde, unii sunt mai călduroşi, alţii mai puţin, depinde, majoritatea stau îmbrăcaţi. Nu ştiu în acest moment câţi copii sunt acasă, pentru că nu am verificat încă absenţele, dar am avut zile în perioada asta în care am avut 38 de absenţi într-o zi, din aproximativ 200 de copii”, a declarat directorul Şcolii Generale Sâmbăteni, Cornelia Foster, pentru Mediafax.

Din această cauză, conducerea şcolii a obţinut aprobarea de la Inspectoratul Şcolar Arad să reducă durata unei ore de curs de la 50 la 40 de minute, iar pauza a fost redusă de la 10 minute la 5 minute.

Conducerea şcolii spune că asigurarea încălzirii este atribuţia Primăriei comunei Păuliş, de care aparţine şcoala. Primăria a pus câte o suflantă cu aer cald în clase, dar instalaţia electrică a şcolii nu a făcut faţă, a cedat, tabloul electric al şcolii fiind avariat.

Primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, acuză fosta adminsitraţie că a demontat centrala fără avize.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri