Caută
Close this search box.

Hoţii au găsit o nouă metodă de a sparge locuințe

Hoţii au o nouă metodă ca să scape nepedepsiţi. Nu mai golesc casa victimei de toate obiectele de valoare: se mulţumesc cu mai puţin şi fac şi curăţenie atent în urma lor, pentru ca proprietarul să nu-şi dea seama că locuinţa i-a fost prădată.

Nu pleacă nici cu toţi banii pe care-i găsesc în case: iau doar jumătate din sumă. În lipsa unor urme de efracţie, când victima îşi dă seama că îi lipsesc bani, sfârşeşte, de cele mai multe ori, prin a da vina pe copil sau pe partenerul de viaţă.

Mai nou, hoţii folosesc chei false potrivite şi nu sparg yala pentru că nu vor să lase niciun semn că în casă au intrat musafiri nepoftiţi. Acţionează doar atunci când sunt siguri că nimeni nu-i va vedea, potrivit digi24.ro.

Sergiu Dangulea, specialist în sisteme de securitate: „Caută lucruri ascunse, de obicei fură bijuterii sau bani şi nu le iau toate, mai lasă acolo din ele. După aceea părăsesc locuinţa şi încuie la loc, astfel proprietarii, când ajung acasă, nu îşi dau seama că au fost jefuiţi. Dau vina pe prieteni, pe bonă, pe menajeră, se ceartă între ei, dau vina unul pe altul.”

FOTO: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri