Caută
Close this search box.

Atenţie, şoferi! Se schimbă regulile. Cum se va putea obţine carnetul de conducere

Reguli noi pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic. Sunt câteva dintre schimbările care se vor aplica în următorii patru ani.

„Eu am avut cursant cu două clase. Dar, vă spun sincer, avea cunoştinţe mai multe decât unul cu liceu”, susţine Cristian Stoenescu, instructor auto.

Proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.

„Planul vizează dotarea vehiculelor cu niște sisteme speciale, pe de-o parte, pe de altă parte exemenele pentru obținerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video”, spune Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor.

Viitorii şoferi sunt de acord cu noile reguli, potrivit digi24.ro. Speră ca astfel numărul accidentelor să scadă şi şoferii să nu mai poată mitui poliţiştii atât de uşor.

FOTO: adevarul.ro

Autorităţile vin cu reguli noi pentru şoferi, dar şi cu promisiuni noi. Anul viitor vom depăşi 1.000 de km de autostradă, după ce anul acesta s-au deschis doar 18 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri