Caută
Close this search box.

Bugetul Uniunii Europene… va strânge cureaua

Bugetul Uniunii Europene, confruntată cu Brexit-ul şi cu migranţii, va scăda considerabil, iar sumele alocate pentru programe din fonduri comunitare se vor reduce semnificativ. În acest context statele membre, inclusiv România, dacă rămân interesate de alocările viitoare vor trebui să adopte câteva măsuri – a spus consilierului prezidenţial pentru probleme europene, Leonard Orban.

” În primul rând o absorbţie cât mai mare şi de cât mai bună calitate a fondurilor alocate pentru perioada 2014-2020. Unul dintre argumentele care a fost utilizat contra României a fost nivelul de absorbţie extrem de limitat. În al doilea rând, e nevoie de o campanie agresivă, dar inteligentă de promovare a acestei politici de coeziune şi de subliniere a beneficiilor nu doar pentru statele din Europa Centrală şi de Est, ci pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat Leonard Orban, consilierul prezidenţial pentru probleme europene.

Leonard Orban a fost prezent la conferinţa „Reforma Uniunii Europene şi viitoarea perspectivă multianuală”. Cu acest prilej şapte şcoli din România au primit premii de excelenţă pentru promovarea spiritului european şi implicarea în proiecte europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri