Caută
Close this search box.

Cetatea Deva, vandalizată: bănci rupte și reflectoare sparte

Mai multe bănci din lemn, reflectoare și lămpi colorate au fost distruse pe Cetatea Deva de persoane care au rămas, deocamdată, neidentificate, actele de vandalism fiind sesizate joi de angajații Serviciului Public de Administrare a Cetății (SPAC) din cadrul Primăriei Deva, după efectuarea unei ample operațiuni de igienizare a monumentului istoric.

‘În urma curățării resturilor vegetale de pe Cetatea Deva, angajații SPAC au descoperit acte de vandalism săvârșite pe Cetatea Deva, respectiv în incintele 2 și 3. Colegii noștri au găsit o bancă ruptă și aruncată de pe platforma de artilerie. Poarta de lemn de la intrarea în incinta 1 a fost ruptă, motiv pentru care aceasta a fost înlocuită, iar accesul în incinta 1, interzis’, a declarat Cristian Damiean, din cadrul SPAC Deva.

Potrivit acestuia, mai mulți stâlpi de iluminat ambiental au fost rupți, iar sticla de protecție a acestora fost spartă. În incinta 3 a Cetății Deva, au fost distruse câteva reflectoare. De asemenea, pe platforma de artilerie, mai multe lămpi colorate au fost sparte, în aceeași stare fiind găsite și unele reflectoare ambientale folosite pentru iluminarea zidului din incinta 3, la baza cetății.

‘Serviciul Public Administrare Cetate face un apel către turiști să respecte monumentul istoric Cetatea Deva și să se conformeze regulilor vizitării unui sit arheologic de interes național’, a precizat Damiean.

Faptele de vandalism au fost sesizate Poliției Locale Deva, urmând ca în zilele următoare să se stabilească și valoarea prejudiciului creat prin distrugerea echipamentelor menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri