Caută
Close this search box.

Leonardo DiCaprio a discutat cu Donald Trump despre energia regenerabilă

 

Întâlnirea a avut loc miercuri, la Trump Tower din New York fiind declanşată de numirea lui Trump a preşedintelui Environmental Protection Agency (EPA), Scott Pruitt, procurorul general al statului Oklahoma, un scepitc în privinţa schimbărilor climatice, relatează AP.

Leonardo DiCaprio şi preşedintele Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) s-au întâlnit miercuri cu Donald Trump, noul preşedinte ales al SUA, pentru a discuta modul în care locurile de muncă din domeniul protecţiei mediului pot duce la creştere economică, la câteva ore după anunţul lui Trump în privinţa noului lider al Agenţiei Pentru protecţia Mediului.

Într-o declaraţie pentru AP, Terry Tamminen, directorul Fundaţiei Leonardo DiCaprio, a confirmat întâlnirea. Tamminen a declarat că el şi DiCaprio au realizat o prezentare pentru Trump, fiica sa Ivaka şi pentru alţi membri ai echipei preşedintelui, în privinţa modului în care centrarea pe energia verde, regenerabilă, ar putea crea milioane de locuri de muncă.

Numirea lui Scott Pruitt este considerată un semnal al dorinţei republicanilor de a schimba moştenirea lăsată de Obama în domeniul schimbării climatice.

Pruitt a denumit regulaţia EPA drept “ilegală şi exagerată” şi a pus sub semnul întrebării datele ştiinţifice evidente în privinţa faptului că activităţile umane duc la schimbările climatice. “Dezbaterea este departe de a se încheia”, a declarat acesta în mai. “Cercetătorii nu ajung la consens în privinţa gradului schimbărilor climatice şi a legăturilor acestora cu acţiunile omului.”

Pruitt face parte dintr-o acţiune legislativă girată  e 28 de state împotriva EPA pentru a opri Clean Power Plan, un efort al administraţiei Obama de a reduce emisiile de deioxid de carbon din centralele electrice pe bază de cărbune.

Grupurile pro-protecţia mediului au declarat că Pruitt este „o păpuşă” a industriei petroliere.

“A-l pune pe  Scott Pruitt capul Environmental Protection Agency din SUA e ca şi cum ai pune un piroman să stingă focul”, a declarat Michael Brune, director executiv al l Sierra Club. “Este un sceptic al schimbărilor climatice, care, ca procuror general al Oklahoma, a conspirat cu industria combustibililor fosili pentru a ataca normele EPA. La mijloc e sănătatea copiilor noştri.”

Numirea lui Pruitt vine pe fondul afirmaţiilor lui Trump că încălzirea globală este un fals al Chinei şi al promisiunii de a scoate SUA din acordul climatic de la Paris.

Întâlnirea lui DiCaprio s-a centrat pe beneficiile economice ale energiei regenerabile, a spus Tamminen: ”I-am prezentat noului preşedinte ales şi consilierilor său un plan de bătaie – dezvoltat de LDF în consultare cu liderii din domeniile economiei şi mediului – asupra modului în care economia se poate dezvolta în SUA centrându-se pe investiţii şi infrastructura sustenabilă. Conversaţia s-a focalizat asupra creării de milioane de locuri de muncă sigure din domeniul energiei din surse regenerabile.”

Actorul care a câştigat un Oscar este un militant al combaterii schimbărilor climatice şi al protejării faunei, iar documentarul său recent Before the Flood tematizează pericolul pe care îl trăieşte omenirea din cauza schimbărilor climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri