Caută
Close this search box.

Alegeri parlamentare 2016: Rezultate spectaculoase. USR dă peste cap socotelile. PSD a câștigat alegerile

Estimările sunt surpinzătoare atât pentru politicieni, cât și pentru alegatori. USR este marea surpiză a acestor alegeri parlamentare. PSD si PNL sunt în derivă, chiar dacă social-democrații au câștigat alegerile. După ultimele estimări, ALDE, partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ar putea forma majoritatea împreună cu PSD-ul.

”O campanie goală de conținut”, așa a etichetat jurnalistul Cristian Tudor Popescu campania electorală care a precedat alegerile parlamentare din acest an.

Liviu Dragnea: ”Multumesc romanilor care au fost astazi la vot si bineinteles cei care au votat PSD. Votul arata clar castigatorul alegerilor. Cetatenii au facut diferenta intre vorbe si adevar. Au votat pentru taxe mai mici. Au votat pentru ca tinerii sa aiba locuri de munca. Au votat pentru readucerea la viata satului romanesc, nu pentru importuri de proasta calitate. Este bun vot pentru a reda demnitatea medicilor si profesorilor. Asigur pe toti romanii ca va fi pus in practica de un guvern PSD. Voi tine cont de voturile romanilor, de Constituia Romaniei. Romania isi va respecta angajamentele internationale, vrem sa adaugam o componenta economica a acestor parteneriate. Toate instituile statului sa respecte votul romanilor. Le cer tuturor sa se puna capat dezbinarii. Romanii au votat astazi sa puna capat dezbinarii, urii”.

Alina Gorghiu:”Nu vreau să intru în scenarii de niciun fel acum. S-a stat la cozi în toate centrele urbane. Aştept să văd numărătoarea finală. E speranţa pe care o am. Meciul acesta îl jucăm până la capăt. Nu am vorbit deloc cu Dacian Cioloş. Importante sunt rezultatele ca să discutăm o strategie. Să vedem cum concretizăm proiectul. Nu discutăm despre ce facem mai departe. Nu discut despre rezultate parţiale. Scorul va fi unul bun pentru PNL. În acest moment e plin proces electoral.”.

Nicușor Dan: ”Multumesc miilor de simpatizanti. Multumesc celor 350.000 de romani care au strans semnaturile. Mandatele noastre sunt de fapt mandatele lor. In 4 ani de parlament nu vom uita cine ne-a trimis in parlament. In ultimii ani, ne-am luptat cu jaful diin banii publici,cu ilegalitatile. Incepand de azi vom avea mai multa putere. Vom fi partenerul cetateanului in relatia cu autoritatile publice din Romania”.

Traian Băsescu:”Multumesc celor care au avut curaj de a vota un partid nou. E pentru prima data cand PMP participa la parlamentare. Imi pare rau ca am pierdut ocazia de a fi premier din cauza PNL. Pot garanta PSD ca va avea ce a mai dura opozitie pe care a avut-o vreodata. Diferenta fata de PNL e prea mare. Asa cum arata cifrele acum e o diferenta prea mare ca presedintele sa poata forta Constituia”.

 

Sondaj Ires

PSD – 45,8 la suta

PNL – 20,8 la sută

USR – 9,2 la sută

ALDE – 6,3 la sută

UDMR – 6,7 la sută

PMP – 4,7 la sută

Sondaj CURS-Avangarde

PSD: 45,5%

PNL: 21,7%

USR: 8,5%

ALDE: 6%

PMP: 6%

UDMR: 6%

Sondaj Sociopol

PSD 42,3%

PNL 19,2%

USR 10,1%

ALDE 6%

UDMR 5,4%

PMP 5,2%

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri