Caută
Close this search box.

Toate secțiile de votare din România funcționează fără probleme

Toate cele 18.626 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare au fost deschise duminică, la ora 07.00, nu au fost înregistrate incidente privind securitatea, secţiile fiind predate cu sigiliile intacte preşedinţilor birourilor electorale, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Secţiile de vot au fost deschise la ora 07.00, după ce, la ora 6.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în prezenţa celorlalţi membri, au verificat urnele, cabinele de vot, existenţa listelor electorale, a buletinelor de vot şi a ştampilelor necesare votării. După aceste verificări, au fost înschise şi sigilate urnele prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România care în ziua votării se află în ţară îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic şi carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor vor avea duminică program până la ora 21.00,  cu excepţia câtorva localităţi unde programul va fi asigurat până la ora 20, pentru ca persoanele care vor să meargă la vot şi nu deţin documente de identitate valabile să le poată obţine.

Peste  33.000 poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură protecţia secțiilor de votare.

Foto: Tania Furnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri