Caută
Close this search box.

Raluca Turcan, variantă pentru conducerea PNL, în şedinţa de astăzi a liberalilor

Liberalii se reunesc astăzi, la ora 12.00, în Biroul Politic Naţional pentru a stabili conducerea interimară a partidului, după demisia Alinei Gorghiu, urmare a rezultatului slab al PNL la alegerile parlamentare.

Urmare a rezultatului slab la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al PNL, ea susţinând organizarea rapidă, în maximum două luni, a Convenţiei Naţionale, care să aleagă o nouă conducere.

Până atunci, liberalii vor avea o conducere interimară, numele vehiculat în partid fiind cel al Ralucăi Turcan, preşedintele PNL Sibiu, organizaţie care a obţinut un scor foarte bun la alegeri, de peste 38%, aproape dublu cât rezultatul la nivel naţional al partidului.

Şedinţă furtunoasă, luni seara

Luni seara, la Bucureşti, a fost o şedinţă de pregătire a reuniunii BPN de marţi, la care au participat liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate de peste 20% la alegeri, adică peste scorul la nivel naţional al formaţiunii.

Dezbaterile celor prezenţi la şedinţa de luni seară au durat aproape trei ore şi au existat două curente de opinie: lideri judeţeni care au propus ca Alina Gorghiu şi actuala echipă demisionară să asigure interimatul până la congres şi alţii care au propus o echipă nouă.

Din echipa interimară de conducere a PNL până la congresul de anul viitor ar urma să facă parte şi Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua funcţia de secretar general interimar în locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat şi el luni.

Un alt nume care s-ar putea regăsi în echipa interimară de conducere a PNL este europarlamentarul Daniel Buda de la Cluj. El deţine în prezent funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, numit după demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

Deputat reales la al treilea mandat

În vârstă de 40 de ani, Raluca Turcan a fost consiliera lui Theodor Stolojan pe vremea când acesta a fost președintele PNL. Ulterior, l-a urmat pe acesta în afara partidului și a fost unul dintre cofondatorii Partidului Liberal Democrat (PLD), fuzionat ulterior cu Partidul Democrat, împreună cele două formațiuni devenind PDL.

Deputat ales la al treilea mandat, Turcan a fost președinta Comisiei de Cultură a Camerei și în câteva ori aspirantă la un fotoliu de ministru în guvernele PDL, numele său fiind dat uneori ca sigur la Educație sau la Cultură. Informațiile nu s-au concretizat niciodată însă printr-o nominalizare.

Parlamentar de Sibiu, Turcan și-a câștigat o poziție puternică în PDL, iar după fuziunea cu liberalii, în PNL, prin faptul că este cea care conduce una dintre puținele organizații care au scos rezultate bune pentru partid în ultimele alegeri. Asta și în condițiile în care Sibiul este fieful președintelui Klaus Iohannis și locul în care PSD nu a câștigat aproape niciodată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri