Caută
Close this search box.

Tăierea taxelor se amână cu un an, în urma unei înţelegeri Cioloş – Dragnea

Guvernul Cioloș a decis amânarea cu un an a modificărilor Codului Fiscal, în sensul scăderii TVA, eliminarea taxei pe stâlp și supraccizei pe carburanți. Măsurile au fost cerute de Liviu Dragnea într-o discuție telefonică cu Dacian Cioloș.

Dacian Ciolos lua în calcul aceste măsuri înainte de discuția telefonică pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Liviu Dragnea a declarat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că l-a rugat pe actualul premier să amâne reducerea sau eliminarea a acestor taxe.

Consiliul Concurenţei va fi întrebat de ce nu scade preţul combustibilului la pompă

„I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final,” a declarat Liviu Dragnea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri