Caută
Close this search box.

Gheorghe Burnei s-a trezit astăzi cu sechestru pe avere

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au pus sechestru pe o parte din averea medicului Gheorghe Burnei, la o săptămână după ce ortopedul a fost pus sub acuzare pentru că ar fi luat mită de la părinţii a 15 copii pe care i-a consultat sau operat, potrivit unor surse judiciare, citează News.ro.

Aproximativ 50 de noi plângeri îl vizează pe Gheorghe Burnei, toate fiind primite de anchetatori după ce au anunţat că se fac cercetări în cazul chirurgului ortoped şi pentru că ar fi făcut experimente pe copii, folosind dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc, audierile martorilor fiind continuate vineri.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” este, din 11 decembrie, în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat,  sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Dosarul a fost deschis în 28 septembrie, în urma unui denunţ făcut împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti dispunând atunci începerea urmăririi penale pentru fapta de luare de mită. În denunţ se arăta că medicul Gheorghe Burnei, prin intermediul “sorei M.”, i-a solicitat denunţătoarei 4.000 de euro pentru a-i procura şi pentru a-i instala copilului acesteia o tijă metalică.

Înainte de a-l pune sub acuzare, pentru 15 fapte de luare de mită, anchetatorii au strâns declaraţii ale unor martori, acte medicale şi medico-legale, chitanţe şi facturi găsite la percheziţiile făcute în 10 decembrie, dar au şi convorbiri interceptate în cauză.

Din 11 decembrie, când Burnei a fost reţinut de procurori şi ulterior, prin decizia instanţei, plasat în arest la domiciliu, aproximativ 50 de perosane au depus plângeri la adresa medicului, au declarat surse judiciare.

În urma acestor plângeri, anchetatorii au făcut, miercuri, noi percheziţii la secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, de unde au ridicat mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri.

Anchetatorii au luat deja declaraţii de martor de la 26 de persoane, iar vineri continuă audierile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri