Caută
Close this search box.

Ce sume uriaşe câștiga lunar Gheorghe Burnei în timp ce primea șpagă de la părinți

Profesorul Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Marie Curie din Capitală, a recunoscut în faţa instanţei, care a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu, că a primit mită de la părinţii unora dintre copiii pe care i-a operat. Procurorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul şi la locuinţele doctorului peste 13.000 de lei, 5.000 de euro şi 750 de dolari.

Atitudinea celebrului doctor este inexplicabilă în condiţiile în care veniturile sale lunare din activitatea de medic şi profesor universitar depăşesc 7.000 de euro. Potrivit ultimei declaraţii de avere, din iunie 2016, Gheorghe Burnei a avut, anul trecut, venituri totale de 382.954 lei (85.100 euro). Astfel, de la Spitalul ”Marie Curie” a câştigat 126.271 lei, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” a încasat 60.064 lei, iar de la Spitalul ”Regina Maria”, 196.619 lei – considerate ”venituri din activităţi independente”.

Un calcul simplu arată că Burnei câştiga lunar 7.091 de euro. La aceşti bani se adaugă şi veniturile soţiei. Doina Burnei, medic primar oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgenta ”Sf. Ioan”, a avut venituri salariale, anul trecut, de aproape 30.000 de lei. Soţii Burnei deţin două apartamente – unul la Bucureşti şi altul la Mangalia, precum şi o casă. Gheorghe Burnei nu este un împătimit al volanului, maşina pe care o conduce fiind una modestă: Skoda Octavia 1, fabricată în 2005. În privinţa conturilor bancare, chirurgul a declarat economii de doar 35.000 de euro.

Filmat în timp ce primea şpagă Gheorghe Burnei a fost plasat în arest la domiciliu. El este acuzat că a luat mită în schimbul unor intervenţii chirurgicale şi că a făcut experimente pe pacienţii săi. Anchetatorii şi-au bazat acuzaţiile pe înregistrări video în care se vede cum părinţii îi dau bani chirurgului Gheorghe Burnei. În imaginile surpinse de procurori se vede cum Gheorghe Burnei, a luat numai într-o lună de 15 ori mită. Întrebat însă de instanţă dacă ştie de câte ori a primit bani de la părinţi, doctorul a spus că nu-şi aminteşte, lăsând de înţeles că este o obişnuinţă fiind recunoscut ca unul dintre cei mai buni chirurgi ortopezi. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis plasarea profesorului în arest la domiciliu, potrivit adevarul.ro. Un alt motv a fost acela că „prin activitatea sa, Gheorghe Burnei prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”.

FOTO: libertatea.ro

Mai exact, procurorii Parchetului Capitalei care instrumentează acest caz susţin că medicul ortoped ar fi făcut experimente pe micii pacienţi fără ca părinţii să ştie acest lucru. Zeci de astfel de cazuri sunt cercetate acum de anchetatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri