Caută
Close this search box.

Iată cea mai nouă teorie a antropologilor: Maimuța a devenit om pentru că a spart semințe

Antropologii şi biochimiştii înaintează o ipoteză uluitoare despre apariția rasei umane. Ei cred că spartul semințelor – o activitate preferată de români în timpul liber, conform ultimelor statistici – a făcut ca maimuțele să devină ființe inteligente şi să se transforme, încet-încet, în oameni.

Cea mai spinoasă problemă a evoluționismului – teoria opusă creaționismului, care consideră ființa umană drept o realizare directă a divinității – este: ce a transformat maimuța în om? Iar singura explicație plauzibilă a fost modul de alimentație. Până recent, s-a susținut că diversificarea, la modul general, a atras după sine această evoluție, însă acum specialiştii merg mai departe şi indică exact ce anume a dus la apariția rasei umane: semințele! O ipoteză uluitoare, dar plauzibilă, deoarece chimia alimentară modernă a arătat că inteligența este stimulată în special de oleaginoase – semințe de floarea soarelui, alune, nuci, fistic, migdale.

Evoluție diferită în Europa şi Africa

Este foarte probabil ca strămoşul omului să se fi desprins de regnul animal datorită alimentației, în special a alimentelor vegetale oleaginoase. Există o experiență îndelungată a omenirii care arată că micuţii cresc mai sănătoşi şi mai inteligenți dacă sunt hrăniți cu semințe. E o hrană esențială, spun specialiştii în chimie alimentară.
O altă teorie îndelung discutată în ultima vreme de oamenii de ştiință este cea conform căreia primul hominid nu a apărut în Africa, ci în Europa, aşadar, nu ne tragem toți dintr-un strămoş african comun, ci am evoluat din strămoşi diferiți. La originea noii orientări paleontologice stau două descoperiri – una făcută chiar pe teritoriul României, cealaltă, în Spania.
În ţara noastră au fost dezgropate, în 1968, în judeţul Vâlcea, rămăşițele unui humanoid, botezat de antropologul Dandu Nicolăescu- Plopşor “Australanthropus Olteniensis”. Rămăşițele aveau o vechime de 2,2 milioane de ani. Pentru că specialiştii au ținut oarecum secretă această descoperire, fosila dezgropată în Africa înaintea acesteia, care are “doar” două milioane de ani, a fost considerată în continuare cea mai veche. “Supremația” africană a luat însă sfârşit, nu cu mult timp în urmă, după ce Salvador Moya-Sola, profesor la Institutul Catalan de Paleontologie din Barcelona, Spania, a anunțat că a dezgropat o fosilă de ommaimuță veche de 12 milioane de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri