Caută
Close this search box.

7.200 de migranți și refugiați au murit ori au dispărut în acest an

 

Aproape 7.200 de migranți și refugiați au murit sau au dispărut de la începutul anului, majoritatea în Marea Mediterană, o cifră care a crescut cu peste 20% față de 2015, a anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), informează AFP.

Dintr-un total de 7.189 de morți sau dispăruți înregistrați până joi seară, 4.812 au murit încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia, Grecia, Cipru și Spania, a precizat OIM.

Potrivit Agerpres, asta înseamnă în medie 20 de decese pe zi și bilanțul total ar putea încă să crească până la sfârșitul anului cu 200-300 de morți, a avertizat organizația într-un comunicat.

Aproape 360.000 de oameni au încercat să traverseze Mediterana de la începutul anului, iar acesta rămâne de departe cel mai periculos traseu, unde s-au înregistrat 60% din disparițiile la nivel global.

Potrivit informațiilor primite vineri de OIM, 88 de persoane erau date dispărute după scufundarea unei ambarcațiuni ce transporta 114 pasageri în largul portului libian Zawiya. Aceste informații nu au fost confirmate de surse libiene.

OIM a indicat printre altele că numărul de migranți care și-au pierdut viața în călătorii riscante a crescut și în Africa de Nord și Africa australă, America Centrală și de Sud și la granița dintre Mexic și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri