Caută
Close this search box.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, ucis la Ankara

UPDATE ORA 19.25 Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale. Atacatorul a fost împușcat de către forțele de ordine turce, conform agenției Anadolu citată de Reuters.

Conform cotidianului Hurriet, incidentul a fost urmat de un schimb de focuri între atacator și forțele de ordine. De asemenea, publicația mai scrie că bărbatul înarmat ar fi strigat slogane islamiste înainte de a-l împușca pe ambasador.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost rănit grav prin împușcare, în urma unui atac întreprins de o persoană înarmată și neidentificată deocamdată, în timpul unei expoziții foto la Ankara, informează Hurriyet, anunță agențiile de presă DPA și Interfax.

Informația este confirmată de AP, care îl citează pe corespondentul său foto în regiune.

Potrivit mass-media, agresorul l-a împușcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea expoziției. Ziariştii prezenţi la eveniment l-au susprins pe ambassador căzut pe spate, după atac.

Cotidianul Hurriyet, care citează o sursă de informație din cadrul Ambasadei ruse, subliniază că, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.

Andrei Karlov se află într-o stare critică, transmite CNN.

Totodată, în timpul atacului au fost rănite alte câteva persoane.

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri